Väistöliike hallintovaliokunnassa

Norjan surullisten tapahtumien seurauksena on myös oman eduskuntamme hallintovaliokunnan puheenjohtaja joutunut ilmeisen tahtomattaan valokeilaan hyvin valitettavalla tavalla. Maailmalla levinnyt keskustelu Norjan massamurhaajaa inspiroineesta CounterJihad -liikkeestä on ehtinyt koskettaa myös mainittua eduskuntaan kohonnutta muinaiskirkkoslaavin tutkijaa, jonka kirjallinen toiminta on haluttu tulkita osaksi mainittua poliittista liikehdintää.

 

Tänään antamassaan haastattelussa on hallintovaliokunnan puheenjohtaja vastannut näihin tiedusteluihin toteamalla olevansa tietämätön niinsanotun CounterJihad -liikkeen olemassaolosta. Hän on vähätellyt samalla myös assosiaatiotaan Gates of Vienna -blogiin, jossa hän on vieraillut kirjoittajana ja johon hän linkittää ”Scripta”-bloginsa sivupalkissa. Kyseessä on samainen sivusto, mistä joukkomurhaaja oli ammentanut aatemaailmansa, ja mihin hän on viitannut useamman kerran manifestissaan. Vuoden 1683 turkkilaisista saavutettuun voittoon viittaava blogin otsikko oli myös ilmeisesti inspiroinut murhamiestä nimeämään aatesuuntansa ”Wienin koulukunnaksi”. Helsinkiläinen kansanedustajamme on tyytynyt toteamaan ”lukevansa  satunnaisesti” kyseistä blogia.

 

Kansanedustajamme välttelevä lausunto on hieman erikoinen. Gates of Vienna , joka on siis myös julkaissut erityisen CounterJihad -manifestin, on tosiasiassa kiitellyt häntä yhtenä ”kirjeenvaihtajistaan” ja ”kääntäjistään”. Mainitulla sivustolla Helsingin vaalipiirin Perussuomalainen ääniharava mainitaan yhdessä kahden muun suomalaisen bloggaajan kanssa, joita ovat ”KGS” ja ”Vasarahammer”. Näistä jälkimmäinen on ollut hyvin aktiivinen sekä slavistimme vanhassa Scriptan vieraskirjassa että sen vanavedessä perustetulla uudella ”Homma”-forumilla.  On hyvin vaikea uskoa, etteikö kotoisen hallintovaliokuntamme puheenjohtaja olisi tietoinen CounterJihad -liikkeen ”todellisesta olemassaolosta”, koska hänen kanssaan Gates of Vienna -blogissa ilmeisestikin yhteistyötä tehnyt, myös omaa jokseenkin vastenmielistä Tundra Tabloids-blogiaan ylläpitävä suomalainen nimimerkki ”KGS” on oman todistuksensa mukaan osallistunut mainitun verkoston ensimmäiseen konferenssiin Brysselissä vuonna 2007. Samaten myös nimimerkki ”Vasarahammer” on oman todistuksensa mukaan täysin selvillä mainitusta ”jihadin-vastaisesta liikkeestä” ja on myös viitannut siihen tällä nimityksellä. Onko asia tosiaankin niin, että näistä kolmesta suomalaisesta bloggaajasta olisi filosofian tohtori Halla-aho ollut ainoa, joka ei olisi tajunnut mistä mainitussa projektissa on kysymys?

 

(Mitä tulee muiden kirjoittajien henkilöllisyyksiin, niin nimimerkki ”KGS” on oheisen tiedon mukaan muuan Keski-Suomessa vaikuttava Kenneth Sikorsky, joka on ilmeisestikin aktiivinen Israelin ystävissä. On vaikea sanoa, kumpi poloiselle ja kovia kokeneelle juutalaisvaltiolle on loppujen lopuksi pahempi asia; sen perinteiset viholliset vaiko Sikorskyn kaltaiset ystävät.)

 

Entistä oudommalta hallintovaliokunnan puheenjohtajan välttelevä tietämättömyys vaikuttaa, kun kiinnittää huomiota siihen, miten usein Gates of Vienna ja myös mainittu CounterJihad -liike on mainittu hänen vanhassa Vieraskirjassaan. Esimerkiksi oheisella Scriptan Vieraskirjan sivulla on keskusteltu sekä mainitusta CounterJihad -liikkeestä että SIOE -toiminnasta (Stop the Islamization of Europe), joista molemmista Norjan massamurhaaja oli manifestinsa mukaan omaksunut kohtalokkaan maailmankuvansa. Vieraskirjan sisältämistä pitkistä vuodatuksista pistää silmään erityisesti maininta siitä, miten ”counterjihad ei voi toimia syklin laskusuhdanteen kiihtyessä enää pitkään pelkän arvokeskustelun ja propagandan pohjalta, vaan myös counterjihadistit joutuvat laskeutumaan varsin pian kohti punaista tasoa”. En oikein tiedä, mikä se ”punainen taso” on, mutta olettaisin että se saavutettiin Norjassa.

 

Tietämättömyys ”jihadinvastaisesta” liikkeestä on sitäkin oudompaa, koska Gates of Vienna muisti myös onnitella mainittua Helsingin Perussuomalaisten ääniharavaa tämän noususta eduskuntaan, seuraavin tenhoavin sanoin:

 

Jussi Halla-aho, who has guest-posted here at Gates of Vienna in the
past, was elected to the Finnish Parliament — definitely a red-letter
day for the Counterjihad
.

 

Oheiselta sivulta voi myös bongata retorisia yhtäläisyyksiä Gates of Vienna -blogin ja hallintovaliokunnan puheenjohtajan tuotannon välillä. Näihin lukeutuu muun muassa maahanmuuttoa sarkastisesti kuvaileva cultural enrichment – termi, minkä kotoinen tohtorismiehemme sekä muutama sata hänen fanaattisinta ihailijaansa ovat kääntäneet luontevasti muotoon ”kulttuurinrikastus”. Termiä on käytetty tämän kirjoituksen otsikossa. Siihen nähden, että arvon kansanedustaja kertoo lukevansa mainittua ulkomaista blogia vain silloin tällöin – tietysti toisinaan hän on viitannut siihen avoimesti – hän on onnistunut lyhyelläkin lukukokemuksella omaksumaan kieltämättä varsin lahjakkaasti siellä käytetyn sanaston.

 

Hallintovaliokunnan puheenjohtajan maininta, että hän lukisi Gates of Vienna -blogia ”vain satunnaisesti” on suorastaan eriskummallinen oheisen Scriptan Vieraskirjan sitaatin valossa:

 

Nimi :     Jussi Halla-aho

Mitä teen :     Kommentoin
      
Viesti :     Täytyy ryhtyä tykittämään tuota Braxin ennakkosensuurijuttua myös ulkomaisiin blogeihin ja tiedotusvälineisiin. Gates of Vienna on ehkä hyvä paikka aloittaa.

28. lokakuuta 2008 21:18:26     

 

On kenties syytä korostaa erikseen, ettei hallintovaliokunnan puheenjohtajaa ole luonnollisestikaan aiheellista pitää missään määrin, edes välillisesti, minkäänlaisena vastuullisena tai syyllisenä Norjan tapahtumiin. En lukeudu hänen näkemystensä ystäviin enkä pidä hänen ajatuksiaan juuri missään arvossa, mutta moiset vihjailut olisivat loukkaavia ja epäoikeudenmukaisia. Hän ei ole luonut sitä aatemaailmaa, joka saavutti raadollisimman ilmentymänsä Pohjoismaissa viime viikonloppuna, vaan tämän tuhoisan maailmankuvan arkkitehdit ovat kokonaan muualla.

 

Mutta sitä ei voi kiistää, etteikö hän olisi ajatuksineen yhtenä osallisena tässä samassa, koko Euroopan laajuisessa aatevirtauksessa. Pyrkimys vältellä ja vähätellä tätä yhteyttä näyttäytyy tässä tilanteessa lähinnä kyseenalaisena ja synnyttää vaikutelman sinänsä ymmärrettävästä epätoivoisesta, tuskaisesta kieltoreaktiosta. Mitä taas tulee hallintovaliokunnan puheenjohtajan mainitsemaan ”maahanmuuttokeskustelun kärsimiseen”, niin olisi kenties myös nyt korkea aika nostaa tarkasteluun se, millaisesta aatemaailmasta kumpuavien näkemysten itse asiassa on tässäkin maassa annettu hallita maahanmuuttokeskustelua jo hyvän aikaa.

jojalonen
Sitoutumaton Tampere

Olen sotahistorian tutkija ja filosofian tohtori Tampereen yliopistolta. Puoluepoliittisesti olen sitoutumaton, joskin vuoden 2012 kunnallisvaaleissa olin Keskustan ehdokkaana.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu