Tutkijan verkkokamari Historiantutkijan vara-asunto

Antologia

"Perussuomalaisten kannattajista 27 prosenttia eli yli neljännes tunnistaa itsessään paljon tai melko paljon rasistisia piirteitä."

- Helsingin Sanomien mielipidetutkimus

---------

"Ihmiset, jotka tunnistavat itsessään rasismia, ovat päätyneet äänestämään perussuomalaisia".

- Tarja Halonen, tasavallan presidentti; 1 644 532 ääntä vuoden 2000 presidentinvaalissa, 1 630 980 ääntä vuoden 2006 presidentinvaalissa.

---------

"Mitä ihmettä me suomalaiset pelkäämme? Tämmöisiä tuntemuksia kun on, se kyllä vaatii hyvinvointiyhteiskuntaa pysähtymään ja miettimään, että olemmeko me ymmärtäneet kaikki asiat ihan oikein?"

- Jyrki Katainen, pääministeri; 10 806 ääntä vuoden 2007 eduskuntavaaleissa, 23 962 ääntä vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.

--------

"En tunnustaudu enkä halua erikseen kieltäytyä. Mutta on erilaisia ihmistyyppejä, joita ennen kutsuttiin roduiksi. Jos se tekee minusta rasistin, niin hyvä."

"On esitetty väitteitä, ettei olisi rotuja. Silmin nähden väite ei pidä paikkansa. Eli jos formuloin hienosti, niin ihmislaji jakautuu lajia pienempiin taksonomisiin ryhmiin."

"Taksonomia on eläintieteessä se, että on selkärankaiset, selkärangattomat, pedot, ja matelijat..."

- Teemu Lahtinen, kaupunginvaltuutettu, Espoo; 434 ääntä vuoden 2008 kunnallisvaaleissa, 2024 ääntä vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.

--------

"Eräät luonnontutkijat väittivät pari vuotta sitten, että kaukasialaisten miesten perimässä on poikkeuksellinen kyky riskinottoon."

"Kaukasialaiset kansat ovat päätymässä samanlaiseen uhanalaisuuteen kuin Amerikan alkuperäiset mongoloidiset kansat."

- Sampo Terho, europarlamentaarikko, Kanava-lehdessä 9. elokuuta 2007; 9374 ääntä vuoden 2009 europarlamenttivaaleissa.

--------

"Negridisen rodun edustajat, asuinpaikasta riippumatta, saavat psykometrisissä tutkimuksissa muita roturyhmiä heikompia keskimääräisiä tuloksia. Negridisen rodun edustajien pyörittämät valtiot ovat jotakuinkin poikkeuksetta kroonisessa kaaostilassa. Ja kuinka ollakaan, latinalaisen Amerikan surkeimmat tapaukset, Haiti ja Karibianmeren kumppanit, ovatkin arvaa-minkä-rotuisten-ihmisten pyörittämiä."

"Se todennäköisin selitys selittää myös, miksi Euroopassa syntyneet ja kasvaneet negridisen rodun edustajat putoavat kiihtyvällä vauhdilla eurooppalaisten ja aasialaissiirtolaisten kelkasta, kaikenlaisesta "positiivisesta" diskriminaatiosta huolimatta."

"On tosiasia, että neekerit negridisviritteiset, saharaneteläpuolistaustaissävytteiset henkilöt elävät edes jollakin tavalla länsimaalaista muistuttavissa oloissa vain siellä, missä järjestystä ylläpitää eurooppalaistaustaisten henkilöiden dominoima väkivaltakoneisto (kuten poliisi, armeija ja oikeuslaitos). On niinikään tosiasia, että sanotut länsimaalaiset rakenteet alkavat murtua, ja vajoaminen kohti stereotyyppistä afrikkalaista olotilaa alkaa, kun mustat saavuttavat enemmistön ja/tai dominoivan aseman."

- Jussi Halla-aho, kaupunginvaltuutettu, kansanedustaja, hallintovaliokunnan puheenjohtaja; 2215 ääntä vuoden 2007 eduskuntavaaleissa, 2977 ääntä vuoden 2008 kunnallisvaaleissa, 15 074 ääntä vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.

--------

"Halosen kommentti on täysin arvoton."

"Kysyn, että voiko juuri leimaavampaa ilmaisua käyttää."

- Jussi Halla-aho ja Reijo Tossavainen vastauksena tasavallan presidentin tilannearvioon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Kiitos Jalonen, nukun yöni paremmin loistavan yhteenvetosi jälkeen! Uskon sinun saavan paljon rakentavaa palautetta.
Täältä blogistanista katsottuna ko. keskustelu on antanut varsin surullisen kuvan tämän hetken ilmapiiristä.
Parempia aikoja odotellessa hyvää yötä.

Pertti Väänänen

Mielenkiintoinen antologia!

Suomen poliittinen kenttä on kokenut näköjään ison muutoksen.

Mielestäni Jussi Halla-Ahon saama äänimäärä kertoo Suomessa vallitsevista jännitteistä, jotka nyt onneksi ovat saaneet poliittisen purkautumisväylän.

Suomi on tietyllä tavalla erikoinen maa, jossa ihmiset vastaavat näköjään tällaisiinkin galluppeihin rehellisesti.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Jospa ne olisivat vielä vastanneet rehellisesti, niin ei olisi juuri oppositioon siinä piirissä tunkua olut.

Niin ja siellä Ruotsissa ei vastaavantasoisia rotutohtoreita ole. Mestareita alallaan.

SD voi olla nationalistisempi, oikeistolaisempi kuin Perussuomalaiset, mutta ei niin rasistinen. Tosin vaikka niidenkin prosentit nousisivat samaan, niin niitä on vain 5%.

Timo Härtsi

Edelleen askarruttaa miten voidaan todeta, että kysymyksiin vastaa juuri perussuomalaisten kannattaja. Jos tosiaan minulla olisi antipatioita perussuomalaisia kohtaan, niin vastaisin tälläiseen kyselyyn mahdollisimman rasistisesti ja ilmoittaisin olevani perussuomalaisten kannattaja.

Joni Pelkonen

Oho, Sampo Terho uskoo oikein kaukaasialaisen rodun olemassaoloon. Kyseessähän on erään ihmistieteilijän aikoinaan keksimä määritelmä eurooppalaisille, perustuen "valkoisen rodun" oletettuun syntymäpaikkaan. Yleensä rasistit vaivautuvat sentään pysyttäytymään tieteellisissä termeissä, mutta kaukaasialainen rotu on ihan suoraan hatusta vedetty mutukeksintö, olkoonkin että tiedämme mitä Terho sillä luulee tarkoittavansa. Jos olisin oikein kova pohjoisroturasisti, hylkäisin tummatukkaisen Terhon herrarotuni ulkopuolelle.

Pertti Väänänen

"Kaukaasialainen rotu" on USA:ssa virallisessa käytössä tarkoittaen valkoisia.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Terho tosiaan käytti määritelmää amerikkalaisessa hengessä. Samaisessa artikkelissaan hän nimittäin selosti, miten "Meksikosta virtaavat maahanmuuttajat" ovat omalta osaltaan muuttamassa "eurooppalaisperäisiä kaukasialaisia" vähemmistöksi Yhdysvalloissa.

Tästä voi päätellä, että meksikolaiset eivät sitten vissiin ole Terhon järkeilyn mukaan "eurooppalaisperäisiä kaukasialaisia". Toisaalta nämä samaiset "eurooppalaisperäisiä kaukasialaisia" lukumääräisesti uhkaavat meksikolaiset eivät näyttäisi myöskään edustavan "Amerikan alkuperäisiä mongoloidisia kansoja", koska niidenhän piti olla uhanalaisia.

Minulle jäi siis hieman epäselväksi, mihin "rotuun" meksikolaiset oikeastaan Terhon mielestä kuuluvat, koska he eivät näyttäisi olevan "kaukasialaisia", mutteivät myöskään "mongoloidisia".

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

Hieman ihmetyttävät kyllä Terhon näkemykset uhanalaisista kaukasialaisista - vaikka tämän tulkittaisiin tarkoittavan vain eurooppalaisperäisiä kaukasoideja, lienee näitä maailmassa kuudestasadasta miljoonasta miljardiin, riippuen siitä miten halutaan määritellä.

Pertti Väänänen

Meksikolaiset luokitellaan hispanoiksi USA:ssa eli ei valkoisiksi. Meksikolaiset ovat enimmäkseen mestitsejä (60%) tai intiaaneja (30%).

Joni Pelkonen

Yhdysvalloissa ei ole käytössä mitään rotumääritelmiä vaan ihmisiä jaotellaan etnisiin ryhmiin omasta tahdostaan. Ts. voit ilmoittaa etnisyydeksesi vaikka "kaukaasialainen", jos niin sattuu huvittamaan. Toisaalta mikäli olet mielestäsi vaikka sekoitus latino-musta-romani-kaukasialainen-eskimo, niin siitä vaan.

P. Laitinen

"Jos äänestit viimeksi hallituspuoluetta todistaaksesi ettet ole rasisti, niin seuraavaksi sinun on äänestettävä jotakin muuta todistaaksesi ettet ole idiootti." :D

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Myönnettäköön; noissa molemmissa asioissa ovat Keskustan kannattajat etulyöntiasemassa kaikkiin muihin nähden, niin viime vaaleissa kuin seuraavissakin.

Timo Härtsi

Mitähän puoluetta sitä äänestäisi seuraavissa vaaleissa. Kun ei voi äänestää kokoomusta, demareita, vihreitä, perussuomalaisia, vasemmistoa, keskustaa jne.

Kertokaapa mistä löytyisi puolue jota voi nykyään äänestää. Mikään näistä puolueista ei tunnu omalta. Kaikki me tiedämme, että muutosta pitäisi saada aikaan ja edessä on kovat ajat.

Kun äänestämällä ei saada mitään muutosta aikaan voidaan vain surullisesti todeta, että Suomessa ei ole demokratiaa eikä sitä ole ikinä ollutkaan.

Vituiks menee, mutta menkööt.

Käyttäjän erkkiperala kuva
Erkki Perälä

Mainio yhteenveto! En tiennytkään, että Mestari on ollut noin kiinnostunut "negridisen rodun" erityispiirteistä. Minä kun luulin, että halla-aholaisten maailmanselitys rakentuu tiettyjen kulttuurierojen yhteensovittamattomuudelle, mutta taisin ymmärtää jotain väärin.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

No, onhan hänellä tietysti myös urheilua käsittelevä kirjoituksensa, jossa on tätä samaa tavaraa:

"Mitä, kosmisella tasolla, oikein tapahtuu, kun radalla on kaksitoista afrikkalaista mustaa, joista yksi edustaa Yhdysvaltoja, yksi Britanniaa, yksi Ranskaa, yksi Ruotsia ja loput ties mitä? Kun Britanniaa edustava afrikkalainen musta voittaa Ranskaa edustavan afrikkalaisen mustan, ja kun tätä voittoa juhlistetaan kohottamalla salkoon Britannian lippu ja soittamalla "God save the queen", mistä on kysymys? Voiko englantilainen penkkiurheilija kokea samaistumista ja uskoa voiton kertovan jotain englantilaisista?

Jos joku Wilson Kirwa voittaisi jotain jossakin, hänessä ei olisi mitään, mihin voisin samaistua. Ei minusta tuntuisi siltä, että suomalainen on voittanut jotakin. Kirwa olisi edelleen afrikkalainen musta, maksimaalisesti minusta eroava, jonka selässä jostakin syystä olisi Suomen lippu."

"Afrikkalaisista mustista" jutustelu on hieman erikoista, kun melkoinen osa Britannian ja Ranskan menestyneimmistä tummahipiäisistä urheilutähdistä on syntynyt ja elänyt koko ikänsä kyseisissä maissa ja ovat sitä kautta aivan yhtä brittejä ja ranskalaisia kuin muutkin.

Wilson Kirwa muuten aloitti urheilu-uransa meillä Satakunnassa. Porin Tarmohan hänet valmensi ja koulutti, satakuntalaisen urheiluperinteen hengessä. Harjavallan sulaton jätkätkin tykkäsivät miehestä.

Jonne Himanen

lol@"kosmisella tasolla"

BTW: Erinomaisen osuva blogaus taas Jaloselta.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Vain Helsingin sanomat, Halonen ja Katainen eivät kuulu Suomen sisuun.
Tossavainenkin, on ainakin henkisesti mukana.

Käyttäjän tsarbombastic kuva
Leo Sammallahti

Barbadoksessa on 95% ja sen BKT/asukas on samaa luokkaa hieman korkeampi kuin Saudi-Arabia, 3 kertaa rikkaampi kun Kiina ja 7 kertaa rikkaampi kuin Intia.
Älykkyyosamääräeroista vähän pidempi juttu, toivottavasti ei mene offtopikiksi mutta ymmärtäkseni Halla-Ahon mainitsemat psykometriset tutkimukset viittasivat nimenomaan ÄO:n kaltaisiin mittareihin.
On kaksi seikkaa, miksi ÄO rotuvertailut, vaikka todistavatkin tilastollisen älykkyyserojen korrelaation eri kansojen varakkuuden kanssa, eivät todista että edellämainittu aiheuttaisi jälkimmäisen. Pikemminkin päinvastoin.

Kansojen välinen ÄO ole syy, vaan seuraus epäreiluista valtasuhteista ja todiste sille että millekään väestölle ei ole ominaista, muuttumatonta ÄO tasoa, on Flynn efektiksi kutsuttu ilmiö.

Tutkija James Flynnin, ilmiön löytäjän mukaan nimetty Flynn ilmiö tarkoittaa ÄO:n nousua ajan myötä. Kuten alla olevasta kuvasta näkyy Yhdysvaltain mitattu keskimääräinen älykkyysosamäärä nousi 1910 - 1990 noin 75:sta noin 100:an.

[link]http://tsarbombastic.files.wordpress.com/2011/03/intelligenceflynneffect.jpg[/link]

Flynnin laskelmien mukaan vuosina 30 - 80 teollisuusmaiden ÄO kasvoi keskimäärin 0,3 prosenttia vuodesta.

Myös paljon radikaalimpia esimerkkejä ÄO:n noususta elintason myötä löytyy pienemmistä esimerkeistä, joista yksi on Tennesseen vuoristoseutujen modernisointihanke 30-luvun yhdysvalloissa, jonka myötä älykkyysosamäärä nousi kymmenessä vuodesä kymmenen pistettä alueen nopean elintason nousun vuoksi.

Myös Suomessa 1960 lukuun mennessä ÄO oli noussut muutamassa vuosikymmenessä 120:een, ja testin uudelleenpisteytettiin siten, että testin keskiarvoksi tuli taas 100. Yhtä suuri nousu kuitenkin tapahtui uudestaan 1990-lukuun tultaessa, jolloin testi jouduttiin taas "tasaamaan".

Jos on totta, kuten on näiden todisteiden valossa ilmeistä, että väestön ÄO nousee yhteiskunnan vaurastuessa, on myös todettava, että köyhien maiden väestön pienempi keskimääräinen ÄO ei johdu väestöstä itsestään, sillä myös rikkaampien maiden väestö sai samanlaisia tuloksia ennen rikastumistaan. Tällöin alemman ÄO:n käyttäminen perusteluna maiden kyvyttömyydestä vaurastua menettää uskottavuutensa. ÄO ei määrää köyhyyttä tai rikkautta, köyhyys tai rikkaus määräävät ÄO:n.

Etenkin aliravitsemus haittaa henkistä kehitystä, joka voidaan todistaa myös muilla mittaustavoilla kuin ÄO:llä, esimerkiksi aivojen koolla. Aivojen koko on kasvanut Britanniassa 1910 - 1990 0.75 grammaa vuosikymmenessä, ja vuosina 1950 - 1990 kaksivuotiaiden pään ympärysmitta kasvoi maassa 2 cm. Tutkimuksen tekijät päätyivät siihen johtopäätökseen, että aliravitsemuksen häviäminen ja ruoan laadun ja määrän paraneminen ovat keskeisin syy keskiarvon kasvulle.

Toinen tekijä, jota Vanhasen ja Lynnin argumentti ei ota huomioon on sosiaalisen stigman, stereotypian vaikutus eri väestöjen suoritukseen. Tämä saattaa kuulostaa kaukaa haetulta puolustukselta, eikä se pystykään selittämään täysin eroja, mutta sen vaikutus on todistettu. Kirjassa "Spirit Level: Why Inequal Societies Almost Always Do Better" esitellään tutkimus, jossa Intialaisia alakastiin ja yläkastiin kuuluvien poikien henkistä suorituskykyä testattiin älykkyystestillä kahdessa erilaisessa koeryhmässä. Ensimmäisellä koeryhmällä siten, että pojat ilmoittivat kastiluokkansa ja toiselle koeryhmällä siten että pojat tekivät testin kenenkään tietämättä muiden kastia. Tulokset erosivat radikaalisti: kun alakastiin kuuluvat pojat tietävät osan testiin osallistuvista olevan yläkastista, heidän tuloksensa romahti kolmasosan yläkastisten alapuolella, mutta kun kasteja ei kerrottu ennen testin tekemistä ala-kastiin kuuluvat suoriutuivat yläkastiin kuuluvia muutamaa prosenttia paremmin. Stereotypioiden stigma on siis merkittävä vaikuttaja älykkyystesteissä, todennäköisesti myös älykkyysosamäärää mitatessa.

Jukka Korhonen

Siis todistit juuri, että toiset kansat ovat viisaampia kuin toiset.

Käyttäjän tsarbombastic kuva
Leo Sammallahti

Puhuin älykkyysosamäärästä.

Jukka Korhonen

Niin?

Presidentti Halosen kommentti oli typerä.

Isänpäivänä ja miesten viikolla olisin odottanut jotain aivan muuta viestiä Haloselta. Kuten:

"Onneksi olkoon suomalaiset isät, te pidätte työllänne yhteiskunnan pyörät pyörimässä ja kasvatatte vaivoja säästelemättä lapsianne".

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Voit lohduttautua sillä, että vuosi sitten samaisella miesten viikolla kehotti tasavallan presidenttimme muita puolueita "kuuntelemaan Perussuomalaisia".

Kumma kyllä, silloin ei kukaan noussut takajaloilleen marisemaan siitä, että miesten viikolla on presidentin epäsopivaa puhua poliittisia.

Jukka Korhonen

Ei minun tarvitse lohduttautua millään.

Lohduttaudu sinä jostakin, jos sinusta tuntuu henkilökohtainen lohduttautuminen tarpeelliselta.

Halosen kommentti oli ja pysyy typeränä.

Ihanko tosi, nytkö vedät tuon kortin esiin? Väität Halosen vuoden vanhoista puheista sitä sun tätä. Muistatko ihan oikeasti mitä Halonen sanoi ja ei sanonut vuosi sitten?
Googlailepa vähän ja kerro meille mitä Halonen sanoi isänpäivänä.

Jukka Korhonen

Kyllä, viime vuoden miestenviikolla ennen isänpäivää Halonen vastasi näin valtiovieraillullaan:
"Presidentti Tarja Halonen kommentoi Venäjän-vierailullaan myös perussuomalaisten suosion kasvua...
- He ovat ottaneet esille asioita, jotka muidenkin olisi pitänyt ottaa, Halonen vastasi."

TUONKO haluat rinnastaa Halosen tämän vuoden ISÄNPÄIVÄN ulostuloon?

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

On se vähän kummallista. Kummallista on myös Gallupien saama vastanotto. Ennen vaaleja jokainen perussuomalainen hehkutti niitä kovin positiivisesti. Nyt niitä epäillään väärinpäin käännetyiksi. Timo Härtsi ja Aimo Remes:

23:15 Timo Härtsi
Edelleen askarruttaa miten voidaan todeta, että kysymyksiin vastaa juuri perussuomalaisten kannattaja. Jos tosiaan minulla olisi antipatioita perussuomalaisia kohtaan, niin vastaisin tälläiseen kyselyyn mahdollisimman rasistisesti ja ilmoittaisin olevani perussuomalaisten kannattaja.

14.11.2011 09:58 Aimo Remes
Näihän on todennäköisesti tapahtunutkin jos on kysytty esimerkiksi Joni Pelkosenkaltaisilta.

Timo Härtsi

En ole perussuomalainen. Minulla ei vain riitä enää uskoa mediaan, tutkimuksiin tai kyselyihin.

Liian monta kertaa ne ovat paljastuneet tarkoituksenhakuiseksi hölynpölyksi. Kritisoin kaikkia ilmiöitä ja puolueita kun siihen tulee aihetta. Ei kiinnosta median ja ihmisten masinoimat massahysteriat.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Jukka kirjoittelee:

"Muistatko ihan oikeasti mitä Halonen sanoi ja ei sanonut vuosi sitten?
Googlailepa vähän..."

Siihen viestiini oli linkki valmiiksi upotettuna. Tarkkaavaisuutta lukemiseen, vaikka näemmä virka-aikana muiden kiireiden lomassa oletkin postittanut.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Timo Härtsi

Enkä minä ole mitenkään persuvastainen.

Enkä edes väittänyt että sinä olisit perussuomalainen. Taidat olla kuitenkin sen verran uusi, ettet ennen vaaleja ehtinyt hehkuttamaan niitä gallupeja.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Perussuomalainen logiikka on ilmeisesti jotain tällaista:

Ihmisiä saa ja pitää luokitella etnisillä kriteereillä, mutta heitä ei pidä leimata poliittisesti. Ja koska perussuomalaisuus ei ole etninen ominaisuus, ei siihen voi soveltaa rasistisia yleistyksiä. Siksi Timo Soini, Jussi Halla-aho ja Reijo Tossavainen ovat Tarja Halosen tokaisun suhteen mielensäpahoittajia.

Käyttäjän timoelonen kuva
Timo Elonen

Teemu Lahtinen on ruvennut rotu- vai oliko se eläintieteilijäksi:

"On esitetty väitteitä, ettei olisi rotuja. Silmin nähden väite ei pidä paikkansa. Eli jos formuloin hienosti, niin ihmislaji jakautuu lajia pienempiin taksonomisiin ryhmiin."
"Taksonomia on eläintieteessä se, että on selkärankaiset, selkärangattomat, pedot, ja matelijat..."
- Teemu Lahtinen, kaupunginvaltuutettu, Espoo; 434 ääntä vuoden 2008 kunnallisvaaleissa, 2024 ääntä vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.

Eräs hänen eniten käyttämistään taksineista on muslimi. Sehän todistaa että on rotuja.

Aira Joki

On huojentavaa lukea välistä Puheenvuorossa punnittuakin puhetta. Mitä minä ihmettelen on se miksi perussuomalaiset niin pillastuivat tuosta Halosen lausumasta, sehän on totta. Miten asia tulisi vääntää ettei se näyttäisi juuri siltä mitä se. Ovatko persut kaunosieluja:D

Anis Harran

Voiko joku selittää, johtuuko persujen tyhmyys geneettisistä vai kulttuurillisista tekijöistä? Kun katselee heidän kuviaan ja kuuntelee sosiaalista suoriutumistaan, niin tulee myös kysyneeksi mikä on todennäköisyys päästä harjoittamaan suvunjatkamista, paitsi ehkä saman alfasta todella kaukana olevan kreikkalaisen kirjainluokan sisällä. Sisäsiittoisuus voisi tietysti olla muuten olla mahdollisena selittäjänä, mutta jotenkin minusta tuntuu, että jos persujen perimää tosissaan alettaisiin selvittää, sieltä voisi paljastua kaikenlaista vuosisatojen aikana tapahtunutta kauheutta, joka romuttaisi uskon rotupuhtauteen.

Toimituksen poiminnat