*

Tutkijan verkkokamari Historiantutkijan vara-asunto

Kaikki blogit puheenaiheesta Alkoholismi

Arvovalta ja EU

Eduskunnan arvovalta kuulemma menee kännäämisestä ja kourimisesta. Väite kuulostaa liioittelulta. Ikään kuin ihmiset kuvittelisivat, ettei eduskunnassa ole kännätty ja kourittu. Ylipäätään poliitikkoja ei arvosteta ennestäänkään.

 

Väärä päihdehoito tappaa!

Christer, raitis alkoholisti hei. En ole ehkä stereotyyppinen käsityksiänne vastaava, mutta olen alkoholisti. Olen useamman lapsen isä, rakastava aviomies, työssä käyvä, ylempää keskiluokkaa oleva mies. Hyvin tavallinen ihminen siis. Olen onneksi raitis, mutta kuitenkin alkoholisti lopun elämääni. Olisi kommentoitavaa. Lukekaa, jos kiinnostaa. Tämä on tosi pitkä teksti, aika faktapitoinen sellainen, mutta samalla oma tarinani. Olen äärimmäisen kiitollinen siitä, että minun ei enää tarvitse juoda. Luettuasi tämän, sinunkin käsityksesi sairaudesta nimeltä alkoholismi saattaa muuttua.

Maassamme on paljon lapsia, jotka yrittävät tehdä parhaansa vaikeuksien keskellä

Heti aluksi onnittelen kaikkia valmistuvia ja muita todistuksen saavia. Onnittelen kuitenkin eniten niitä, ketkä ovat parantaneet numeroitaan ja eritoten niitä, ketkä ovat selviytyneet kouluvuodesta
/ valmistuneet vaikeuksista huolimatta.

Alkoholilain muutos?

Taas kerran paljon pöhinää pöntössä asian ytimen vieressä.
Olennaista alkoholipolitiikassa on haittojen minimointi. Haittojen syy on holhous: tähän saakka yhteiskunta on pyrkinyt riistämään kansalaisilta vastuun alkoholinkäytöstään erilaisin rajoituksin. Tottakai kielletty hedelmä kiehtoo eli rajoitukset maksimoivat käytön. Kun aikoinaan määräraja oli neljä pulloa per ostokerta, siitä tuli ostomäärästandardi.

Minnesotan villit ja vapaat

Minnesota on USA:n osavaltio, jonne suomalaisia maahantunkeutujia ja heidän jälkeläisiään on asettunut poikkeuksellisen runsaasti. Lieneekö sillä mitään tekemistä minkään asian kanssa, mutta sattumaa tai ei, niin Minnesotassa on myös syntynyt maailman tehokkain malli, jolla alkoholismia ja muuta päihderiippuvuutta voi hoitaa.

Miten näin on päässyt käymään? 

Rajoitukset eivät tee autuaaksi

Joensuulainen teho-osaston lääkäri Matti Reinikainen kirjoitti Helsingin Sanomissa 24.2.2016, kuinka alkoholilainsäädännön sääntelyn purku aiheuttaisi suoraan kansalaisten ennenaikaisia kuolemia.

Suomessa 10 prosenttia ihmisistä juo puolet kaikesta alkoholista. Tämä joukko tarvitsee apua. Piilottelemalla ja sääntelemällä me emme auta heitä. Itseasiassa Suomi on jo nyt yksi Euroopan tiukimmista maista alkoholin sääntelyn suhteen. Onko auttanut?

Maamme ehdottomaasti vakavin ongelma

Outo tauti

Kuvitelkaamme rikas, luonnonkaunis eurooppalainen maa, jossa asuu viisi miljoonaa sivistynyttä, hyvinvoipaa ihmistä. Tuohon maahan iskee tuntematon tauti, joka vaikuttaa ihmisten keskushermostoon järkyttävällä tavalla. Tarkkanäköinen lääkintäviranomainen tekee vitsauksesta yhteenvedon:

- Ainakin puoli miljoonaa kansalaista tulee mieleltään sairaaksi hulluuden kohtausten vaihdellessa mielivaltaisesti muutamasta päivästä kymmeneen, kahteen-, jopa kolmeenkymmeneen vuoteen, ja lyhytaikainen sekavuus uusiutuu yhtenään.

Poikien ja miesten asialla - Vihreät ja PS yhdessä!

Huomenna 18.11. luodaan pienimuotoista suomalaista poliittista historiaa. Kaksi miesjärjestöä poliittisen kartan äärilaidoilta (toisiinsa nähden) yhdistää voimansa suuren valtakunnallisen ongelman esilletuomiseksi.

Kansakunta 2000 tuntia humalassa

2000 tuntia humalassa

Suomessa kulutetaan reilut kymmenen litraa puhdasta alkoholia henkilöä kohti vuodessa. Mikäli kulutuksesta vähennetään lapset, raittiit ja vanhukset pois niin jäljelle jää se joukko joka oikeasti käyttää tuon alkoholimäärän maassamme.

Humalatilaksi muutettuna tuo alkoholimäärä tarkoittaa käytännössä sitä, että jokainen alkoholia käyttävä suomalainen on vuodessa keskimäärin 1500-2000 tuntia humalassa ja samaisen ajan tottakai myös krapulassa.

"Velipoika lähti Ruotsiin siellä juopot hoidetaan..."

Ehkäisevän päihdetyön viikko

Tällä viikolla vietämme ehkäisevän päihdetyön viikkoa. Se on jo perinteeksi muodostunut teemaviikko jolloin päihdealan ammattilaiset valistavat näkyvästi kansaa päihteiden vaaroista ja kertovat hyviä käytännön ohjeita päihteettömämpään elämäntapaan. Nämä ammattilaiset tapaamme tällä viikolla mediassa, kouluissa, työpaikoilla, toreilla ja turuilla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä