Tutkijan verkkokamari Historiantutkijan vara-asunto

Kaikki blogit puheenaiheesta Ennenaikaiset vaalit

Kokoomuksen pelin paikka?

Kotkalainen Keskustan kaupunginvaltuutettu Vesa Levonen esitti blogissaan eilen, että Juha Sipilän tulisi tehdä miehen työ, ja hajottaa  hallitus.

http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250793-juha-sipila-tee-miehe...

Matti Vanhanen takaisin politiikkaan? - Ehkäpä

Perheyritysten liiton toimitusjohtaja ja ex-pääministeri ja ex-kansanedustaja Matti Vanhanen (Keskusta) harkitsee ehdokkuutta ensi kevään eduskuntavaaleissa. Vanhanen kertoi facebookissa miettineensä, miten hänen kokemuksensa perheyrityksistä ja valtion johtamisesta voisi yhdistää näin (quote): ...”Viimeiset vuodet olen tehnyt työtä perheyritysten ja näiden omistajien ja johdon kanssa ja saanut monipuolisen käsityksen yrityksistä ja työpaikoista, joissa hyvinvointimme ratkaistaan.

Jouluvaalit olisivat paras lahja Suomelle

Tänään Vihreät ilmoitti odotetusti jättävänsä hallituksen, kun hallitus päätti viedä Fennovoiman täydennyshakemuksen Eduskunnan hyväksyttäväksi. Tämän seurauksena Aleksander Stubbin hallituksella on vain hyvin niukka enemmistö Eduskunnassa. Hallituspuolueilla on 101 kansanedustajaa opposition 98 vastaan, kun puhemiestä ei lasketa mukaan.

Hallitus ei kaadu, koska uusia puheenjohtajia ei heitetä kylmiltään kehään

Oppositiossa vaaditaan ennenaikaisia vaaleja hallituksen henkilövaihdosten vuoksi. Hallituspuolueet torjuvat vaatimukset. Niiden mukaan hallituskaravaani jatkaa, vaikka kuskeja vaihdetaan lennosta. Yhteisestä reitistä on sovittu hallitusohjelmassa, ja kehysriihessä alustavasti päätettiin myös ensi vuoden budjetista. Sote-uudistuksen pääpiirteet puolestaan hoidettiin järjestykseen hallituksen ja opposition yhteisvoimin.

Fantasioitu eroilmoitus Jyrki Kataiselta

Monien odottama ja ei niinkään yllättävä eroilmoitus oli jotenkin groteskia fantasiaa täynnä. ”Hallitus säilyttää toimintakykynsä, kansaa ei tarvitse laskea äänestysuurnille ja muutoinkin kaikki suuret päätökset ovat tehdyt”.

Onko Suomi enää demokratia?

Suomi on erikoisessa tilanteessa. Pääministeri heittää hanskat tiskiin kesken kauden, juuri kun tilanteen vakavuus edellyttäisi johtajuutta ja hallituksen yhtenäistä joukkovoimaa ja linjaa.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että pieni ryhmä Suomen kansasta, kokoomus, valitsee meille yksin uuden pääministerin. Onko tämä demokraattisten arvojemme mukaista? Missä on suuresti hehkutettu kansanvalta?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä