Tutkijan verkkokamari Historiantutkijan vara-asunto

Kaikki blogit puheenaiheesta Jo Cox

Sananvapaus vaarassa?

Nyt kyllä ihmetyttää suuresti.

Luin täältä Sini Lappalaisen tekstin "Hommaforum edisti poliittista väkivaltaa".

Hänen kirjoituksensa on nyt poistettu sivustolta.

Ihmettelen syytä siihen, koska mielestäni kirjoituksessa ei ollut mitään, mikä olisi ollut tarpeeksi hyvä syy sen poistamiseksi. 

"She made a difference"

Vaikka Jo Cox oli vähän toisella puolella politiikassa kuin minä, ja vaikka hän olikin suhteellisen nuori politiikassa,  hänen työtään täytyy ihailla. Hän on ollut  innoituksena tuhansille pikkutytöille Britanniassa.  Jo Cox meni ensimmäisenä suvustaan yliopistoon opiskelemaan, oli mukana avustusjärjestössä , ja päätyi lopulta parlamentin jäseneksi. Sielläkin hän niitti kunniaa.  Cox oli pidetty Yorkshireläinen tyttö(lassie), jolla oli jalat maassa. Hän oli myös vaimo ja äiti.

Poliittinen väkivalta tekee paluuta

Järkyttävällä tavalla eilen surmansa saaneen brittiläisen kansanedustaja Jo Coxin murhaajaksi epäillyn Thomas Mairin yksityiselämää valotettiin varhain viime yönä. Tietojen mukaan Thomas Mair on 52-vuotias syrjätynyt mies, joka on kärsinyt jo pitkään vakavista mielenterveysongelmista. Naapureiden antamien lausuntojen mukaan Mair on ollut pitkäaikaistyöttömänä jo hyvän tovin. Kokoaikaista työpaikkaa hänellä ei uskota olleen koskaan, joka on varmasti vaikuttanut Mairin radikalisoitumiseen. Tutkimuksien mukaan työttömyys moninkertaistaa häpeän ja epäonnistumisen tunteet.

Olen ollut surullinen

Olen ollut tänään erittäin surullinen. Olen ajatellut brittiläisen kansanedustajan Jo Coxin eilistä raakaa murhaa, jolla on mitä ilmeisimmin poliittiset motiivit. Tänään tiedotettiin, että poliisi harkitsi Coxin asettamista erityissuojeluun tämän saamien uhkausviestien takia. Kyseessä on syvä tragedia ja osoitus siitä, että mikä tahansa on nykyäänkin mahdollista. Myös sivistysvaltioissa.

Jo Cox - Murhattu maailmanparantaja

Brittikansanedustaja Jo Cox on murhattu vain viikko ennen Iso-Britannian kansanäänestystä maan unionijäsenyydestä. Ensimmäisen kauden kansanedustaja Cox oli Birstallissa kadulla tapaamassa äänestäjiään ja silminnäkijöiden mukaan puuttui kahden miehen väliseen riitaan. Seurauksena toinen riitelijöistä huusi "Britannia ensin!" ja hyökkäsi sen jälkeen Coxin päälle aseinaan pistooli ja teräase. Cox kuoli sairaalassa saamiinsa vammoihin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä