Tutkijan verkkokamari Historiantutkijan vara-asunto

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansallinen itsemääräämisoikeus

Suomi 100 vuotta – itsenäisyysjulistuksesta EU - riippuvuuteen

Vuosi 1917 oli myrskyinen niin Suomessa kuin erityisesti isäntämaassa – tsaarin Venäjällä, joka muuttui moninaisten vaiheiden jälkeen Neuvosto-Venäjäksi ja lopulta Neuvostoliitoksi, joka sekin luhistui aiemmin kuin täytti 100 vuotta. Kommunistinen idealismi ei sopinut eikä sovi evoluution luomalle ihmiskunnalle – olemme kilpailuhenkisiä, voittopyyteisiä ja valtaitsekkäitä.

 

6.12.1917 itsenäisyyssenaatti julisti Suomen itsenäiseksi 

Espanja halveksuu demokratiaa estäessään Katalonian kansanäänestyksen

Katalonia valmistautuessa kansanäänestykseen itsenäisyydestä, Espanjan hallinto on ryhtynyt koviin toimiin estääkseen demokraattisen tahdonilmauksen toteuttamisen. On jokseenkin hämmentävää, kuinka eurooppalaisena demokratiana pidetty maa voi - ja sen sallitaan ryhtyä tällaiseen. Kansojen itsemääräämisoikeuden tunnustaminen on ollut toisen maailmansodan jälkeen yksi kansainvälisen oikeuden peruspilareista ja länsivallat - monet EU-maat etunenässä ovat olleet valmiita sekä tunnustamaan että myös edesauttamaan uusien valtioiden syntymistä.

Ruotsi loukkaa Suomen itsemääräämisoikeutta ja kunniaa

Ruotsi on ryhtynyt siirtolaisten läpikulkumaaksi Suomeen. Kaikki Ruotsiin tulevat ukomaalaiset annetaan vapaasti ilman minkäänlaista reisteröintiä kulkea läpi maan Suomen pohjoisille rajoille.

Ruotsin toiminta on anteeksi antamatonta ja EU sopimusten vastaista sekä se loukkaa Suomen itsemääräämisoikeutta ja kunniaa kansallivaltiona. Ruotsalaiset ovat epäonnistuneet maahanmuuttopolitiikassa ja ongelmat nyt siirreetään Suomeen. '

Suomesta halutaan tehdä Ruotsin kaltainen  yhteiskunta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä