*

Tutkijan verkkokamari Historiantutkijan vara-asunto

Kaikki blogit puheenaiheesta Jussi Niinistö

Lapseniko turvallisuusriski? Mitä te oikein höpötätte, Jussi Niinistö?

"Viides kolonna on torjuttava jo rauhan aikana. Meillä tulee olla sataprosenttinen luottamus niihin henkilöihin, joita nimitämme maanpuolustuksen avaintehtäviin."

Suomella on jo sopimus NATO:n kanssa?

Sopimus NATO:n kanssa voi olla jo syntynyt kenenkään huomaamatta.

Suomen hallitus puolustusministeri Niinistön johdolla suunnittelee  suursotaharjoitusta Suomeen. Niinistö sanoo arvoituksellisesti, että me vain harjoittelemme avun vastaanottamista…. Kannattaa miettiä, että apu mihin tarkoitukseen?

Mallina on Ruotsissa pidetty harjoitus, johon osallistui 20000 sotilasta Tanskasta, Virosta, Ranskasta, Latviasta, Liettuasta, Norjasta ja Yhdysvalloista. Niinistö erityisesti toivoo USA:n ja Ruotsin osallistuvan.

Presidentin valtaa on siirtynyt Puolustusministerille

 

Usan puolustusministerin viimeinen vierailu Suomessa antaa viitteitä siitä Presidentille kuuluvaa ulkopoliittista valtaa on siirtynyt hallitukselle ja sitä myötä puolustusministeri Jussi Niinistölle. Tämä on huolestuttavaa nykyinen pata musta hallitus ja Siniset puolueena kansalta saatua mandaattia hallita tärkeitä ministerin virkoja ml. valtaansa kasvattanutta puolustusministeriötä.

 

Vallan siirtyminen on tarkoin harkittua Presidentti Niinistöltä ja tämä kehitys jatkuisi jos  Niinistö saisi mandaatin hallita vielä seuraavat kuusi vuotta.

 

Sotasankareiden hallitus

Nykyisen hallituksen turvallisuuspoliittinen ohjelma sopii sotaan valmistautuvan maan ohjelmaan. Hallitusohjelma antaa sotilaille ylivallan toimia, aivan miten tahtovat. Puolustuministeri Jussi Niinistön hanke suursotaharjoituksesta on luomassa edellytyksiä siihen, että maastamme voi tulla sotanäyttämö.

Nykyhallitusta voidaan sanoa sotasankareiden hallitukseksi. Hallitus on Suomelle vaarallinen ja se joutaisi erota.

Yhden asian Huhtasaari ja Halla-aho?

 

I`m back. Sori siitä!

Tosiaankin pienen penaltyn jälkeen aloin taas pohtia ääneen ja osallistua keskusteluun.

Viime aikoina silmiin on pistänyt median ja "kuplaihmisten" uudelleen nousu vahvimpana kannatuslukujen nostajina Laura Huhtasaaren alkavalle presidenttikampanjalle sekä PerusSuomalaisten tulevalle jytky kakkoselle. 

Ehdokkaan nimi

Nyt se on sitten varmaa, ettei suomalaisten tarvitse valita pressanvaalissa kahden Niinistön väliltä. Jussi Niinistön tviitti ei nimittäin ollut pelkästään suurelle yleisölle suunnattu ilmoitus, vaan julkitoi kolmen kaveruksen; Timon, Terhon ja Niinistön Jussin kesken tehdyn sopimuksen. Siksi siihen voinee myös luottaa, eli viimeksi mainittua ei nähdä presidenttiehdokkaana.

Tähän asti auki ollut hauska mahdollisuus kahden Niinistön ehdokkuudesta herätti pohdiskelemaan aihepiiriä laajemminkin.

 

Perussuomalaisten puheenjohtajakisa?

Katsoin hetki sitten Yle Areenasta Sampo Terhon tiedotustilaisuuden, jossa hän ilmoitti pyrkivänsä Perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Samassa tilaisuudessa selvisi myös se, että puolueen varapuheenjohtaja Jussi Niinistö ei asetu ehdokkaaksi puheenjohtajaksi. Vakuutuin samalla siitä, että Perussuomalaisten puoluejohdolle Soinin eilinen ilmoitus luopua puheenjohtajuudesta ei tullut mitenkään yllätyksenä, sekä Sampo Terho että Jussi Niinistö tiesivät siitä etukäteen.

Lämmin kiitos kaikesta, Timo!

En olisi tullut mukaan politiikkaan ilman sinua, Timo. Lämmin kiitos sinulle kaikesta!

Olen sitä mieltä, että Timo Soini on Veikko Vennamon suoraa jatkumoa. 

Olen määritellyt itseni pohjoismaiseksi demokraatiksi, soinilaisvennamolaiseksi, joka on pienen, tavallisen ihmisen puolella suhmurointia, rötösherroja ja hyväveliverkostoja vastaan.

Toivon, että Perussuomalaisten soinilaisvennamolaisuus jatkuu myös tulevaisuudessa. Jos muut eivät taistele tavallisen kansan puolesta, me teemme sen.

Jussi Halla-aho olisi ehkä sopivin Perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi

Ensi vuoden presidentinvaalien ehdokasasettelu alkaa pikkuhiljaa selkiintyä.

Keskusta on nimennyt ehdokkaakseen kansanedustaja Matti Vanhasen ja Vihreät kansanedustaja Pekka Haaviston. Vasemmistoliiton todennäköisin ehdokas on europarlamentaarikko Merja Kyllönen.

SDP:n ilmeisin ehdokas ensi vuoden vaaleihin on kansanedustaja Jutta Urpilainen. Kokoomuksella ehdokas on istuva presidentti Sauli Niinistö, joka viimeaikaisten luistelutempausten ja myös maakuntamatkaesiintymisten perusteella on asettumassa ehdolle.

Vanhoilla keinoilla uusia uhkia vastaan

Sipilän hallitus on julkaissut tänään historian ensimmäisen itsenäisen puolustuspoliittisen selonteon. Aikaisemmin puolustuspolitiikka on käsitelty osana säännöllisesti tehtävää ulko- ja turvallisuuspoliittista selontekoa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä