Olen sotahistorian tutkija ja filosofian tohtori Tampereen yliopistolta. Puoluepoliittisesti olen sitoutumaton, joskin vuoden 2012 kunnallisvaaleissa olin Keskustan ehdokkaana.
Onneksenne (hyvät veronmaksajat) minunlaisiani on vain yksi. Tai ainakaan minun tiedossani ei ole useampia kaltaisiani. Pidän ehkä jopa liian härkäpäisesti kiinni siitä, että viranomaiset toimivat oikein. Sen ansiosta olen tällä viikolla aiheuttanut veronmaksanulle jo parinsadan euron kustannukset.
Mitkä ihmeen kustannukset?
Onko oikein sanoa, että olen aiheuttanut kustannuksia kun olen vain edellyttänyt, että oikeusviranomaiset joilta olen tiettyyn juttuun liittyen pyytänyt asiakirjoja noudattavat noita asiakirjoja minulle toimittaessaan lakia.
Eipä siinä mennyt pitkään, kun vihapuhelaki muuttui aivan toiseksi kuin mitä sillä yritettiin kitkeä. Onneksi sentään asia ei tapahtunut vielä Suomessa vaan Skotlannissa. Siellä nimittäin Markus Meechan niminen henkilö on todettu syylliseksi vihapuhetta tihkuvan youtube-videon tekemisestä. Videossa hän tekee jotain anteeksiantamatonta eli pilkkaa natseja. Kuvaus alkaa siitä, että hän kertoo haluavansa taas kerran ärsyttää tyttöystäväänsä. Tällä kertaa hän on päättänyt muuttaa tyttöystävänsä ylisöpön koiran joksikin todella kuvottavaksi ja kertookin yrittävänsä tehdä koirasta natsin.
Elinkeinoelämän valtuuskunta (EVA) julkaisi työmarkkinapoliittisesti värittyneen analyysin, jonka mukaan monessa maassa ei sallittaisi poliittisia lakkoja. EVA:n hallituksessa toimii mm. Björn Wahlroos.
Kaksi ulkoministeriä allekirjoittivat sopimuksen Saksan ja Neuvostoliiton valtion edestä 1939.
He olivat virallisesti valtion edustajan virassa.
Oliko Neuvostoliitto virallinen valtio nykyajan Venäjän tilassa?
Moni nykypäivä Venäjän johtajista ovat ylpeitä Neuvostoliiton valtion saavutuksista 1922-1991.
Jos Neuvostoliitto oli Tsaari Venäjän jälkeen ”Venäjän” virallinen valtio, sitten olisi loogista ajatella, että Neuvostoliito valtiona on todella ollut olemassa. Jos se on ollut olemassa niin sitten sillä pitää olla joku totuuteen perustuva käsite.
Niin sanottuihin tekijänoikeuskirjeisiin liittyviä käytäntöjä selvittänyt työryhmä luovutti tänään mietintönsä ministeri Sampo Terholle. Olin työryhmässä yksityisyyden suojaa ja muita perusoikeuksia digitaalisessa ympäristössä puolustavan Effin edustajana. Tehtäväni oli edustaa kirjeiden vastaanottajien näkökulmaa. Jätinkin mietintöön eriävän mielipiteen, jossa vaadin kirjeiden lähettämisen lopettamista.
YLEn aamuTV sen tänään kertoi: "suomalaiset haluavat eroon virka-ajasta". Ahaa - siis jaa? Minua nyt kiinnostaisi kuulla ja tietää, että mikä se on se virka-aika? Missä virka-aika on määritelty?
Laissa toki sanotaan, että mm. julkiset asiakirjat on pidettävä kaikkien saatavilla ja luettavissa, ja tottakai myös kuvattavissa ja kopioitavissa, virka-aikana. Mutta - niin mutta: voisiko joku vaikka linkin laittaa johonkin säädökseen jossa on edes tunnin tarkkudella määritelty tuo virka-aika?
Onko ”aktiivimalli” on jälleen yksi oikeistohallituksen lanseeraama positiivinen termi, kuten kilpailukykysopimus ja yhteiskuntasopimus, mutta monen mielestä kuitenkin negatiivinen asia. Selvitän tällä kirjoituksella mitä tämä ”aktiivimalli” oikein tarkoittaa ja pitää sisällään?
Tahallisesta virkarikoksesta tuomittu valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen kirjoitti vuoden 2015 blogitekstissään seuraavaa: "Meillä jokaiselle on jo syntymässä annettu, hyvin sensitiivinen, mutta samalla erinomainen käytönkestävä työkalu korruption torjuntaan: omatunto. Sitä kannattaa kuunnella ja käyttää sekä toimia sen mukaisesti".
Eduskunta päätti äänin 151-43 hyväksyä 18.11.1994 Esko Seppäsen ponnen, että rahaliittoon, eli kolmanteen vaiheeseen liitytään "erillisen esityksen perusteella." Tätä oli hyväksymässä Paavo Lipponen ja Sauli Niinistö.
Erillistä lakiesitystä rahaliitosta ei tullut, vaan hallitus antoi asiasta tiedonannon, joka hyväksyttiin ääniin 135-61.
Päämisteri Paavo Lipponen totesikin, että hallitus on saanut äänestyksessä luottamuksen ja Emua aletaan viemään eteenpäin.
Siis rahaliitosta ei äänestetty, vaan hallituksen luottamuksesta.
Olen sotahistorian tutkija ja filosofian tohtori Tampereen yliopistolta. Puoluepoliittisesti olen sitoutumaton, joskin vuoden 2012 kunnallisvaaleissa olin Keskustan ehdokkaana.