Tutkijan verkkokamari Historiantutkijan vara-asunto

Kaikki blogit puheenaiheesta Timo Soini

Perjantaina mitataan eduskunnan arvot

Jos Soini saa luottamuksen se kertoo hyvin millaisia arvoja kansanedustajat kannattavat.

Ja joo, Soini ei ole rikkonut lakia, Soini on rikkonut Suomen ulkopoliittista ja sisäpoliittista linjaa toiminnallaan jatkuvasti.

Minun silmissäni Soinilla ei ole yhtään luottamusta edustamaan Suomea. 

Mitä jos Soini olisi Yhdysvaltain vierailulla polttanut pilveä, siitä olisi kenkää tullut heti!

Jos Sipilä olisi ollut järkevä hän olisi piatänyt Timpan vaihtoon, järkeä ei häneltä löydy.

Timo Soini – ulkoministeriys, abortin vastustaminen ja välikysymys

Tämä kirjoitus todennäköisesti ärsyttää monia. Kirjoituksen sisältö saa monen verenpaineen nousemaan ja pään punoittamaan.

Aluksi on syystä kerrata, mitä minä edustan ja mitä minä en edusta tällä blogikirjoituspalstalla. En todellakaan edusta mitään puoluetta ja tiettyä ajatussuuntaa. Edustan vain itseäni ja omia mielipiteitäni.

Soini-äänestys – Edessä arvoliberaalien joukkopako keskusta-oikeistosta

Opposition neljän puolueen esittämä epäluottamuslause ulkoministeri Timo Soinin (Sin., ent. PS) johtaa todennäköisimmin tilanteeseen, missä päähallituspuolueet Keskusta ja Kokoomus muodostavat tiiviin ja yhtenäisen rintaman ulkoministeri Soinin työtehtäviensä yhteydessä ilmaisemien aborttikantojen taakse. Soini on blogissaan kertonut suhtautuvansa tilanteeseen levollisin mielin, mikä kertoo suoraan siitä, että edellä mainittu tilanne on jo etukäteen tiedossa. Vähemmälle huomiolle on jäänyt se, mitä tapahtuu, kun tämä skenaario toteutuu?

Tekopyhät

Vihreät, Vasemmisto, SDP ja RPK esittävät Timo Soinille epäluottamuslausetta ja potkuja ulkoministerin paikasta. Kutsun heitä tässä  yhteisnimellä tekopyhät. Heidän mielestään Timo Soinin abortinvastainen mielipide on ulkopoliittisen linjamme vastainen. Koetin googlata ulkopoliittisen linjamme sisältöä ja vaikka kuinka etsin, en löytänyt aborttimyönteistä  linjausta. Ainoa asia on naisten oikeuksien kunnioittaminen.

Soini takaisin Perussuomalaisiin?

Soinin mahdollisuudet saada uusi ministerinpesti vaalien jälkeen näyttää hyvin epätodennäköiseltä. Sinisten kannatus laahaa 0 ja 1,6%:n tienoilla. Tilannetta ei ole parantanut sekään, että kaikki nykyiset persulähtöiset ministerit ovat ilmoittaneet ryhtyvänsä eduskuntavaaliehdokkaiksi Soinia lukuunottamatta.

Soini ja abortti

Ensimmäiseksi, kannatan naisten laajoja aborttioikeuksia, koska ensisijaisesti jokaisella yksilöllä tulisi olla oikeus päättää itse omasta kehostaan, eli siitä, haluaako hän kantaa sisällään ja synnyttää lapsen ja onko hän valmis sitoutumaan lapsen syntymän tuomiin vastuisiin. Minulle Soinin näkökanta näyttäytyy vanhoillisena, menneisyyteen takertuneena tapakonservatismina, jossa maailmankuva ei ole pysynyt yhteiskunnan arvojen ja lääketieteen kehityksen mukana.

 

Soini-äänestys – Suomi länsimainen demokratia vai Putinin syleilyssä?

Oppositiopuolueet Sosialidemokraatit, Vasemmistoliitto, Vihreät ja RKP ilmoittivat tänään esittävänsä epäluottamuslausetta ulkoministeri Timo Soinille tämän lukuisia kertoja esittämistä abortinvastaisista lausunnoista ja osallistumisesta työmatkansa yhteydessä abortinvastaiseen tapahtumaan. Kyseessä ei suinkaan ole pieni asia, sillä näkemyksillään ja toiminnallaan ulkoministeri Soini on osoittanut suoraan sanottuna röyhkeää piittaamattomuutta naisten oikeuksista ja sitä kautta myös maan kansainvälisestä maineesta.

Soini, elämä ja abortti - Mutta mikä unohtui?

Timo Soini sanoo usein että elämä on hänelle pyhä. Tuolla elämän pyhyydellä hän perustelee kielteisen kantansa aborttiin, ja moniin selitys uppoaa kuin kuuma naskali sulaan voihin. Nähdäkseni Soinilta kuitenkin unohtuu hyvin tärkeä asia, ja se asia on vastuu.

Tiettävästi nainen ei voi tulla raskaaksi ilman miestä. Onko joku eri mieltä tästä asiasta? Toivottavasti ei ole, sillä tähän asti pyhän elämän käynnistämiseen naisen kohdussa on aina tarvittu kaksi osapuolta; mies ja nainen. Uros ja naaras.

Eikö niin?

Valtiokirkko haluaa nuoret selibaattiin & pedofilia

Asiasta uutisoi äskettäin YLE: https://yle.fi/uutiset/3-10364482

--

Hapatus on saanut uudenlaisen potenssin. Valtionkirkko siis haluaa lakimuutokset, että nuorten pitäisi elää selibaatissa kunnes täyttävät 18-vuotta.

Nykyään 16-vuotiaat voivat anoa valtiolta lupaa mennä naimisiin.

Tätä ei voi liian monta kertaa sanoa: että jos olet uskossa, niin pysy erossa uskovaisista. Kokoonnu sellaisten ihmisten kanssa, jotka oikeasti tunnet ja voit luottaa: muuten otat osaa näiden tekopyhien rikollisten synteihin.

Soininmenot

Miltä kuulostaa muotoilu: “Suomi on sotilasliittoon kuulumaton maa, joka vastustaa naisten oikeutta aborttiin, ja joka toteuttaa käytännönläheistä kumppanuutta Naton kanssa sekä ylläpitää mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä.”?

Joku voisi sanoa, että ulkoministeri, joka matkustaa ulkomailla diplomaattipassilla ja nauttii diplomaattista koskemattomuutta, edustaa maataan ulkomailla 24/7. Aika moni on tätä mieltä. Itse asiassa eri mieltä tuntuu olevan vain Timo Soini itse.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä